Manifestacija Dečja nedelja održava se svake godine u mesecu oktobru, sa ciljem skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na dete kao nosioca prava, na potrebe dece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihovo pravo da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje potencijala.

Naša škola imala je čast da ove godine bude domaćin X likovne kolonije “Šareni dečji svet”, u organizaciji Nacionalnog saveta Rumuna iz Srbije.

Nakon otvaranja likovne kolonije, u okviru Dečje nedelje, koja ove godine ima slogan „Moje je pravo da živim srećno i zdravo“, direktor škole Boldovina Mirča poželeo je svima dobrodošlicu i prisutnima  se obratio prikladnim govorom. Na likovnoj koloniji učestvovalo je preko 130 učenika iz 20 škola u kojima se nastava odvija na rumunskom jeziku.

Predviđene  aktivnosti tokom Dečje nedelje uspešno su se realizovale.

Treba napomenuti da je u nedelji dok je trajala “Dečija nedelja“, bio i štrajk zaposlenih. Radilo se sa minimumom procesa rada, ali naša škola je ipak uspešno realizovala planirane aktivnosti.

Od aktivnosti napomenuli bi: likovnu koloniju, crtanje kredama na platou škole, pijacu i izložbu kućnih ljubimaca.

Naglasio bih  da su i učenici i učitelji iz područne škole iz Vojvodinaca, takođe imali aktivnosti u okviru Dečje nedelje.
Zahvaljujemo se nastavnicima koji su bili podrška đacima i roditeljima koji su, kao i svih prethodnih godina bili najaktivniji kupci na pijaci.